Gıda Analiz Laboratuvarı Koordinatörlüğü

35

Kimyasal Madde

28

Analiz

8

Sarf Malzeme

73

Cihaz

Hakkımızda

Gıda Mühendisliği Bölümü laboratuvarlarının bulunduğu bölgeye akredite olmuş gıda analizleri kapsamında hizmet verebilmesi amacı ile Üniversitemiz Senatosunun 20.11.2020 tarih ve 30/173 sayılı kararı ile 29.12.2011 tarih ve 28/157 (3. Mükerrer) sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Gıda Kontrol Laboratuvarlarının Kuruluş, Görev, Yetki ve Sorumlulukları ile Çalışma Usul ve Esaslarının Belirlenmesine Dair Yönetmelik ilgili hükümleri doğrultusunda Üniversitemiz Gıda Analiz Laboratuvarları Koordinatörlüğü bünyesinde “Atatürk Üniversitesi Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı” kurulmuştur. Kuruluşumuz, özel ve tüzel kişilerden gelecek gıda analiz taleplerine cevap verecek laboratuvarlardan oluşmaktadır.

Deney Laboratuvarı olarak faaliyet gösteren Atatürk Üniversitesi Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı TÜRKAK tarafından yapılan denetim sonucunda TS EN ISO/IEC 17025:2017 standardına göre akredite edilmiştir.

Personeller

Ad-Soyad Görevi Profil
Prof. Dr. Mükerrem KAYA Laboratuvar Yetkilisi Tıklayınız
Doç. Dr. Ahmet Akköse Alt Laboratuvar Yetkilisi Tıklayınız
Prof. Dr. Ahmet Erdoğan Alt Laboratuvar Yetkilisi Tıklayınız
Prof. Dr. Memnune Şengül Alt Laboratuvar Yetkilisi Tıklayınız
Prof. Dr. Güzin Kaban Alt Laboratuvar Yetkilisi Tıklayınız

Laboratuvar Görselleri